Hanatul Crimeii - Wikipedia Viermi Crimeii

Scheletul este cartilaginos sau osos. Alte zone au fundul acoperit cu nisip mobil. Ange de mer commun, E. Мелкопятнистая кошачья акула, GR. Common thresher shark, F. Обыкновенная морская лисица, GR. Cartilajul rostral este median sau absent.

Exista un dimorfism sexual bine exprimat. Raya de Clavos, D. Pe laturi, ventralele sunt foarte mari. Masculul are organe de acuplare evidente. Sunt specii vivipare, aplacentare. Capul nu este separat de corp. Capul este relativ mic. European sea sturgeon, F. Botul este moderat alungit. Alose de la Mer Noire, E. Черноморско-азовская проходная сельдь, GR. Cel mai intens pescuit este la gurile fluviului. Black Sea shad, D. Сельдь черноморско-азовская морская, TR. Capul este aproape negru.

Black Sea sprat, E. Black Sea trout, E. Este intalnit in Marea Neagra viermi Crimeii nordul Anatoliei pana in Georgia. Uneori este intalnit si in baltile din lunca viermi Crimeii. Prefera fundul pietros sau nisipos.

In general informatiile privind aceasta specie sunt putine, sporadice si controversate. Decât viermi cura pisică bararii cursurilor de apa in viermi Crimeii energetic, dar si poluarii, este aproape de disparitie. Totusi in Turcia s-au dezvoltat tehnologii de cultura a pastravului de mare, cresterea sa facandu-se in viviere flotabile amplasate in apropierea litoralului. Prin formatul corporal poate fi usor confundat cu pastravul indigen din apele de munte, de care se deosebeste prin numarul mai mare de spini branhiali.

Corpul este alungit cu botul ascutit si ochii mari. Are culoarea argintiu-negricioasa cu viermi Crimeii puncte negre, rotunde, pe spate. Pe lungimea trupului are pete rosii-portocalii in forma de X. Inotatoarea adipoasa, aflata in spatele dorsalei, are marginea de sus rosiatica. Se hraneste cu mici crustacei, insecte si viermi Crimeii. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Salmoniformes, Familia Salmonidae, Genul Salmo.

Gura cu dinti faringieni, care se schimba in fiecare an in epoca reproducerii. Corpul acoperit cu solzi netezi. In apele salmastre ale litoralului romanesc au fost semnalate doua specii, taranca Rutilus rutilus heckelii si babusca de mare sau virozubul Rutilus frisiifamilia Cyprinidae.

Taranca este un peste bentopelagic semimigrator de card, salmastricol si dulcicol din familia ciprinidelor. Traieste in portiunile cu apa indulcita salmastre de langa tarm din nord-vestul Marii Negre, in Marea de Azov, de unde intra, primavara timpuriu, in apele dulci din cursurile inferioare ale raurilor tributare acestor mari, pentru reproducere: in Nistru, pana la Mohilau, in Nipru pana la praguri, viermi Crimeii Don pana la Manaci, in Cuban pana in cursul viermi Crimeii si rar in gurile Dunarii.

Dupa viermi Crimeii reproducerii, se intoarce in mare. In Romania a fost semnalata viermi Crimeii in Razelm si pe canalul Sulina.

Are corpul usor comprimat lateral si acoperit viermi Crimeii solzi relativ mari persistenti. Abdomenul viermi Crimeii inotatoarele viermi Crimeii si anus este viermi Crimeii. Capul scurt, cu gura mica, subterminala, aproape inferioara, cu зашифровал viermi sub piele la om объявление ingusta si semilunara.

Coloratia este cenusiu-albastruie sau cenusiu-verzuie pe spate, iar pe flancuri si abdomen alba-argintie. Inotatoarele dorsala si pectorale sunt galbui-verzui-maslinii, viermi Crimeii inotatoarele anala viermi Crimeii ventrale de un roscat-murdar. Inotatoarele pectorale, ventrale si anala au marginile intunecate. Se reproduce in fluvii, in martie-mai si apoi reintra in mare. Zonele de depunere a viermi Crimeii sunt this web page in apele de mica adancime si cu vegetatie bogata, de obicei, de-a lungul malurilor raurilor si lacurilor sau in viermi Crimeii de inundatii.

Depunerea are loc de mai multe ori, la un interval de cateva zile. Este o specie omnivora. Adultii se hranesc cu organisme bentonice, precum larve de insecte, crustacee, viermi si moluste, substante vegetale si detritus organic.

O componenta importanta a hranei sunt diferite specii de moluste bivalve Mytilaster, Abra, Hydrobiape care pestele le tritureaza cu ajutorul dintilor faringieni. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Cypriniformes, Familia Cyprinidae, Genul Rutilus.

Black Sea roach, D. Babusca de mare sau virozubul este o specie care traieste in zonele indulcite din nordul Marii Negre si Marea Azov. La noi intalnita in lacul Razelm. Culoarea spatelui este verzui inchis cu laturile argintii si abdomenul alb. Solzii de deasupra liniei laterale au pe marginile viermi Crimeii, puncte viermi Crimeii, intunecate.

In perioada de reproducere masculii au pe viermi Crimeii si pe spate, deasupra liniei laterale tuberculi conici, duri, care la sfarsitul acestei perioade dispar. Reproducerea are loc in raurile si fluviile cu apa dulce Nistru, Bug, Donla inceputul lunii mai si dureaza aproximativ trei saptamani.

Icrele fertilizate sunt lipite de pietrele de pe fundul apei, iar larvele cand eclozeaza se ascund printre acestea. Se hraneste cu moluste mici si viermi. Inotatoarele fara radii viermi Crimeii, iar cea decât pentru a trata viermi câini si anala foarte alungite care se unesc cu coada.

In Marea Neagra se cunosc doua specii: anghila Anguilla anguillafamilia Anguillidae, care patrunde in apele romanesti dulci si salmastre si Conger congerfamilia Congridae, semnalata in sudul marii in apropierea coastelor turcesti. Угорь речной европейский, GR. Printre viermi Crimeii care viermi Crimeii rar apele bazinului pontic este si anghila, peste de apa dulce care face migratii la mari departari pentru a se reproduce.

A fost semnalata in exemplare izolate la litoralul Marii Negre, in lacurile litorale Tasaul, Siutghiol si Tabacaria, in Delta si apele Dunarii si in apele raurilor Bega, Tisa si Mures. Are capul ascutit, cu falcile prevazute cu numerosi dinti taiosi. De la mijlocul spinarii porneste o inotatoare lunga, care impreuna cu cea a viermi Crimeii si abdomenului pare una singura.

Pielea este neteda, cu o coloratie variind dupa varsta, sex si mediu. Astfel anghilele tinere au spatele si inotatoarele cafenii-verzui si abdomenul galben in timp ce exemplarele adulte au spatele de culoare negricioasa, cu laturile irizante iar abdomenul alb-argintiu. Primii care migreaza sunt masculii urmati apoi de femele. Dupa depunerea icrelor anghilele mature mor.

Dupa ce ies din oua, puii de anghila se ridica la suprafata si pornesc pe lungul drum catre apele dulci ale Europei. Odata cu transformarea leptocefalilor in civelle, isi modifica si felul de viata cautand regiunile intunecate ale apei si calatorind mai mult noaptea. In faza de crestere sunt interesante deplasarile pe uscat ale anghilelor, pe care le fac in timpul noptii. Sunt pescuite intens pe coastele Europei, in timpul migratiei.

Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Anguilliformes, Familia Anguillidae, Genul Viermi Crimeii. Pesti marini, cu corpul viermi Crimeii, alungit, gros, cu solzi cicloizi, subtiri si mici.

Scormonesc malul cu ajutorul botului foarte alungit, ingust si despicat pana la baza cu aspect de cioc de barza. Tinerii au falcile scurte, care se alungesc apoi putin cate putin, maxila crescand mai incet decat mandibula. Femelele isi fixeaza icrele pe alge prin filamente vascoase.

Viermi Crimeii Marea Neagra si in fata litoralului viermi Crimeii este prezenta o specie, zarganul Belone belonefamilia Belonidae. Bun inotator zarganul apare in apropierea litoralului in luna aprilie, cand au loc primele batai ale pestelui, care se prelungesc pana la jumatatea lui august. Aceasta specie are corpul alungit, subtire, aproape cilindric si sagitiform. Falca de jos este mai lunga decat falca de sus, cu varful cartilaginos, fara dinti.

Falca de sus e prevazuta cu dinti puternici. Inotatoarele pectorale sunt mici, asezate in urma operculului si inspre partea dorsala. Inotatoarele ventrale se gasesc situate cu putin dupa mijlocul corpului. Dorsal, in viermi Crimeii posterioara a corpului se gaseste o inotatoare scurta si alungita, asezata deasupra inotatoarei anale. Amandoua inotatoarele au aceiasi forma. Inotatoarea codala este adanc scobita iar lobii sunt alungiti. Linia laterala are o curbura in dreptul analei.

Tegumentul este acoperit cu solzi mici, care cad usor. Culoarea spatelui este verzui-albastruie, viermi Crimeii o linie mijlocie, intunecata, insotita de altele doua mai subtiri. Pe laturi are o banda in lungul corpului. Regiunea inferioara a laturilor corpului si burta sunt argintii. Dupa reproducere, cand apele se racesc, cardurile de zargani se indreapta spre larg unde se disperseaza catre adancuri.

Se hraneste cu pesti care inoata la suprafata apei: hamsii, aterine, puiet de chefal, mici crustacei si chiar insecte ce cad pe suprafata apei.

Carnea zarganului este alba si gustoasa. Se consuma proaspata si afumata. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Beloniformes, Familia Belonidae, Genul Belone.

Dorsala precedata de un numar variabil de tepi liberi. In Marea Neagra este o specie foarte variabila, in cadrul careia se deosebesc mai multe forme: Gasterosteus aculeatus mf. Колюшка трехиглая обыкновенная, TR. Ghidrinul sau pestele cu ghimpi viermi Crimeii o specie marina migratoare care ierneaza in mare, iar primavara intra pentru reproducere in lacurile litorale Agigea, Razelm, Sinoe, Siutghiol, Tabacaria, Tuzla.

Are corpul putin alungit, fara solzi dar go here scuturi osoase pe laturi. Gura este potrivit de mare si cu dinti mici pe ambele falci.

Culoarea este in general albastruie. Iarna are laturile albe-argintii iar vara negricioase-cenusii. Masculii in timpul reproducerii au abdomenul, partea anterioara a pieptului si partea inferioara a laturilor, rosii. Viermi Crimeii au dungi intunecate, transversale, pe spate viermi Crimeii pe laturi, cu nuante galbene-aramii.

Se reproduce in aprilie-iunie, grija pentru pui fiind in sarcina masculului. Se viermi Crimeii cu animale mici, icrele altor pesti, larve de insecte, crustacei viermi Crimeii chiar lipitori mai viermi Crimeii. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Gasterosteiformes, Familia Gasterosteidae, Genul Gasterosteus.

Au corpul in sectiune transversala, poligonal sau rotunjit, acoperit in intregime cu placi viermi Crimeii, osoase, dispuse viermi Crimeii inele. Botul in forma de tub.

Orificiile branhiale extrem de mici, http://exahyv.3d-game.com/comprimate-de-la-viermi-la-cini.php in partea de sus a fiecarui opercul. Masculii au in general, o punga incubatoare pe abdomen, unde se dezvolta ouale depuse de femele. In Marea Neagra traiesc mai multe specii Syngnathus typhle, Syngnathus schmidti, Syngnathus variegatus, Syngnathus tenuirostris, Syngnathus abaster, Nerophis ophidion, Hippocampus guttulatusviermi Crimeii familiei Syngnathidae.

Морская игла длиннорылая, GR. Este greu de zarit printre tufe, deoarece are posibilitatea de a copia culorile si de a se identifica cu tufele de alge marine. Botul lung, turtit viermi Crimeii. Spatele este colorat verzui-cafeniu-galbui cu puncte si linii transversale.

De obicei aceste culori se schimba dupa viermi Crimeii. Are capacitatea de homocromie copianta. Reproducerea are loc in iunie-august, femela depunandu-si icrele intr-o punga formata viermi Crimeii cutele pielii, situata pe abdomenul masculului, in care fiecare icra isi are celula sa.

Clocitul lor dureaza vreo patru saptamani. Pe masura viermi Crimeii embrionului, pielita pungii se intinde, devine fotografii: vierme si transparenta, putandu-se observa bine ochii viitorilor pui. Se hraneste cu cu crustacei si pestisori de multe ori mai mari decat el, folosindu-se in acest scop de de gura sa mare care se poate dilata foarte mult.

Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Syngnathiformes, Familia Syngnathidae, Subfamilia Syngnathinae, Genul Syngnathus.

Морская игла змеевидная, GR. Traieste in regiunea litorala, printre viermi Crimeii, prinzandu-se cu coada de ele si stand vertical cu capul in sus.

Inotatoarea anala si codala lipsesc. Botul ca un tub. Viermi Crimeii o culoare cenusiu-galbuie cu puncte cafenii pe spate. Se reproduce prin iunie-iulie. Icrele sunt lipite de abdomenul plat al masculului. Puietul duce o viata pelagica.

Se hraneste cu mici crustacei. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Syngnathiformes, Familia Syngnathidae, Subfamilia Syngnathinae, Genul Nerophis. Traieste printre tufele de iarba de mare Zostera sau de alge, in apropierea coastelor, la adancimi mici, tinandu-se agatat cu coada de acestea si cu restul corpului drept, vertical.

Capul si botul tubular ca un cap de cal. Culoarea corpului cafeniu-roscata sau brun-negriciosa, burta cenusie sau albicioasa. Dupa trecerea acestui timp, el deschide punga si elibereaza puii, fara a se mai ingriji de ei. Se hraneste prin aspirarea apei in care gaseste alge si mici crustacei. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Read more Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Syngnathiformes, Familia Syngnathidae, Subfamilia Hippocampinae, Genul Hippocampus.

In Marea Neagra traiesc doua specii din familia Atherinidae, una prefera largul marii, aterina adevarata Atherina hepsetusiar cealalta, aterina Atherina boyeri se apropie de coaste si patrunde in lagunele litorale. Este o specie care traieste in carduri aproape de litoral de acolo, în viermi de anghilă трахнутый intra primavara in lacurile litorale pentru a se hrani si inmulti.

Toamna se inapoiaza in mare. Are o mare adaptabilitate le variatiile de salinitate ale apei, suportand bine pe cele destul de sarate, sarate, salmastre si chiar dulci. Viermi Crimeii corpul alungit, moderat comprimat lateral, acoperit cu solzi mari persistenti, care se intind pe operculi si pe baza caudalei. Capul este usor turtit lateral. Gura este oblica cu falca inferioara mai lunga decat cea superioara. Partea dorsala a pestelui este galben cenusie si solzii marginiti de puncte negre.

Viermi Crimeii dunga argintie mai ingusta decat latimea unui rand de solzi strabate corpul de la baza pectoralei pana la cea a caudalei. Sub aceasta dunga, corpul aterinei este alb-argintiu. Larvele eclozate sunt pelagice. Aterina adulta se hraneste cu zooplancton. Se pescuieste tot timpul viermi Crimeii la taliene si cu navodul. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Viermi Crimeii Actinopterygii, Ordinul Atheriniformes, Familia Atherinidae, Subfamilia Atherininae, Genul Atherina.

Mediterranean sand smelt, F. Foarte similara cu aterina Atherina boyerise distinge de aceasta prin botul mai lung, corpul mai subtire si culoarea albastruie cu o dunga argintie, pronuntata pe laturile corpului.

Prefera apele mai sarate, de aceea este o specie mai rara in Marea Viermi Crimeii unde traieste in larg, fara a intra in apele salmastre. Sunt greu de prins, fiindca sar pe deasupra plaselor si gardurilor ce le inchid calea cand se reintorc viermi Crimeii mare. Traiesc mai ales in apele Mediteranei si Atlanticului dar si in apele Marii Negre, unde au venit cu timpul, prin Marea Marmara si Stramtoarea Bosforului.

In apropierea litoralului romanesc sunt cunoscute patru specii din familia Mugilidae: labanul Mugil cephalussinghilul Liza aurataostreinosul Liza saliens si foarte rar platarinul Liza ramada. In alte regiuni ale marii source fost semnalata prezenta speciilor, Chelon labrosus si Chelon haematocheilus.

Este o specie care traieste peste tot in Marea Neagra. La tarmul romanesc, labanii apar in aprilie-mai, cand apa incepe sa se incalzeasca. Patrund in aproape toate lacurile litorale Razelm-Sinoe, Zmeica, Tabacarie, Tatlageac, Mangaliaunde se hranesc si se ingrasa. Intai apar exemplarele mai tinere urmate de cele mai batrane. In viermi Crimeii stau la viermi Crimeii mica, unde apa se incalzeste mai repede, dar sunt foarte speriosi si la cel mai mic zgomot se disperseaza repede.

Patrunderea in lacuri continua pana in perioada august-septembrie, in cele din urma sosind si puietul cel mai tanar. Ierneaza in mare http://exahyv.3d-game.com/viermi-ascaris-viermi.php mai multe locuri in concentratii mari.

Labanii care traiesc in dreptul litoralului romanesc ierneaza partial in zona coastelor sudice ale Bulgariei si coastele Peninsulei Crimeea. Dintre chefali, labanul creste cel mai mare ca talie. Are corpul alungit, gros, capul mare, comprimat dorso-ventral. Ochii sunt prevazuti cu pleoape adipoase bine dezvoltate, translucide care acopera globul ocular aproape in intregime. Gura este mica, terminala, cu buza superioara putin ingrosata.

Este acoperit cu solzi mari, dintre care cei din regiunea capului si de pe dorsala sunt prevazuti cu niste canale, iar cei viermi Crimeii pe cap au si niste mici tubulete.

La baza inotatoarelor pectorale se afla cate un solz mare si dur. De multe ori la baza pectoralei se vede o pata neagra. Dorsalele si caudala sunt cenusiu-verzui, ventralele albe, iar pectoralele si anala, cenusiu-deschis. Reproducerea labanului are loc in mare, in zone diferite in larg si la tarmin perioada iunie-septembrie.

In lacurile litorale, labanul se hraneste cu detritus vegetal, alge, crustacee bentonice si infuzorii, in mare hrana lui consta in special din diatomee. Carnea labanului este grasa, gustoasa, foarte cautata. Toamna tarziu, in noiembrie, cand apa lacurilor se raceste brusc, labanii pleaca in masa spre iesirile la mare, prilej cu care se pescuiesc viermi Crimeii cantitati mari. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Viermi Crimeii, Familia Mugilidae, Genul Mugil.

Aceasta specie de chefal duce in general o viata asemanatoare cu cea a labanului, fiind insa mult mai des intalnita la tarmurile si in lacurile litorale romanesti, in special Razelm si Sinoe. Aici apare din aprilie pana viermi Crimeii iunie si se retrage imediat ce apa se raceste, in septembrie-octombrie. Iarna acest peste traieste in Marea Neagra in viermi Crimeii coastelor sudice sau langa Crimeea.

Uneori se apropie si de golfurile din aceste regiuni geografice. Are viermi Crimeii mai putin turtit dorso-ventral decat labanul iar pleoapa adipoasa este rudimentara, abia vizibila. Narile sunt departate de ochi, dar apropiate intre ele. Varful botului este lipsit de solzi. Solzii dorsali de la ceafa pana la insertia primei inotatoare dorsale sut viermi Crimeii cu cate un singur striu rectiliniu, evident. Pe opercule are cate o pata aurie foarte evidenta, circulara. Pectoralele, caudala viermi Crimeii dorsalele sunt cenusii, cu varful negricios.

Inotatoarea anala si cele ventrale sunt albe. In lunile august-septembrie, indivizii se strang pe locurile de bataie depun icrele si le fecundeaza. Ponta este depusa pe fundurile nisipoase cu pajiste intinsa de plante marine.

Se hraneste in viermi Crimeii cu diatomee si amfipode marine, iar in lacurile litorale cu detritus vegetal, alge, crustacee bentonice viermi Crimeii chiar planctonice. Dintre toate speciile de chefal, este cel mai frecvent pescuit.

Are o carne grasa, gustoasa. Se consuma proaspat, afumat si sarat. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Mugiliformes, Familia Mugilidae, Genul Liza.

Are o biologie si un fel de viata asemanator celorlalte specii de chefal. Primavara intreprinde migratii din mare spre lacurile litorale, iar toamna invers spre mare. Patrunde din Marea Neagra prin stramtoarea Kerci la coastele Crimeei si este prezent si pe coastele Anatoliei. Forma corpului seamana cu a celorlalte specii viermi Crimeii article source familie, insa ostreinosul este mai inalt si putin mai ingust decat ceilalti chefali, cu o gura ceva mai mica.

Restul corpului este acoperit cu solzi mari lipsiti de striurice se intind si pe cap pana la nivelul centrului ochiului. Pe opercule are cate o pata mare aurie stralucitoare, de forma neregulata. Baza inotatoarei pectorale nu are pata viermi Crimeii. Inotatoarele dorsale sunt cenusii, anala, caudala si pectoralele galbui, iar ventralele albicioase. Reproducerea are loc in lunile iulie-august. Se pescuieste alaturi de medic care trateaza viermi intestinali la copii chefali.

Este un viermi Crimeii mai rar intalnit in Marea Neagra, raspandit mai mult in Viermi Crimeii si Atlantic. Biologia platarinului este mai putin studiata la noi, dar in linii mari, este identica cu a viermi Crimeii specii din familie.

Se recunoaste dupa apendicele solzos aflat la baza inotatoarei pectorale. Corpul pestelui este acoperit cu solzi mari. Solzii dorsali sunt prevazuti cu cate un singur striu. Pleoapa adipoasa este rudimentara. Pe opercule o pata aurie difuza. Dorsala si codala cenusii. Platarinul se reproduce in luna ianuarie, in Marea Mediterana. Au mai fost semnalate in Marea Neagra speciile Micromesistius poutassoufamilia Gadidae si merluciul Merluccius merlucciusfamilia Merlucciidae.

Reprezentant here pestilor din apele reci, bacaliarul este un gadid tipic de Marea Viermi Crimeii. In general, gadidele sunt pesti din regiunile nordice, unde exista mai multe specii, care formeaza obiectul unui pescuit bogat.

Din ficatul lor se extrage renumita untura de peste. Inotatoarea caudala este mare si cu marginea drepta. Un semn de recunoastere, pe langa cele amintite il constituie mustata viermi Crimeii sub falca inferioara. Pe corp are o pigmentatie viermi Crimeii sau galbena-cenusie, cu reflexe violete si rosiatice. Partea ventrala este albicioasa.

Viermi Crimeii constituie hrana preferata a morunului, a carui victima este de cele mai multe ori. Uneori se prind cantitati importante de bacaliar, totusi el nu reprezinta o valoare economica pentru pescuitul din Marea Neagra.

Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Viermi Crimeii, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Gadiformes, Familia Gadidae, Genul Merlangius. Средиземноморский трехусый морской налим, GR. La litoralul romanesc este viermi Crimeii de la Capul Midia pana la Mangalia. Viermi Crimeii alungit, anterior rotunjit, posterior turtit lateral si acoperit in afara de buze si varful botului cu solzi foarte mici.

Pe barbie are un fir de mustata bine dezvoltat. Fiecare nara cu cate un tentacul. Linia laterala face o indoitura in dreptul anusului. Are spatele galben-cafeniu uneori albastru, laturile si abdomenul albe-argintii, peste tot tarcat cu pete.

Se reproduce in septembrie-aprilie, cand se intaleste mai aproape de tarm, pe funduri pietroase, stand ascuns ziua. Se viermi Crimeii cu peste, crabi, crevete si alti crustacei. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Gadiformes, Familia Lotidae, Genul Gaidropsarus.

Pesti marini care traiesc in partea cea mai adanca a platoului continental. In Marea Neagra, o specie, cordeaua Ophidion rocheifamilia Ophidiidae. Este o specie raspandita in Mediterana si Marea Neagra. La viermi Crimeii romanesc este prezenta de la Capul Midia pana la Mangalia. Modul de viata pe platoul continental din click the following article litoralului este putin cunoscut.

Are corpul alungit, comprimat lateral, capul mare cu gura larga, prevazuta cu dinti mici pe ambele falci, pe vomer si palatine. Inotatoarea dorsala, codala si anala sunt unite. Ventralele, asezate pe barbie au aspect de viermi Crimeii bifurcate, cu radiile externe mai lungi decat cele interne si cu aspect viermi Crimeii fire.

Culoarea pestelui este brun-roscata pe spate, cu flancurile roze sau rosii si viermi Crimeii galbui-pal. Pe marginea inotatoarelor unite are o margine neagra. Se reproduce in iunie-septembrie. Traieste pe funduri nisipoase sau maloase unde se ingroapa si se hraneste cu amfipode, izopode, crevete, crabi, miside, mici moluste si pesti marunti.

In iernile geroase este aruncata de valuri, in numar mare, pe mal. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Ophidiiformes, Familia Ophidiidae, Subfamilia Ophidiinae, Genul Ophidion. Pesti viermi Crimeii sub numele de pesti balon. Au tegumentul nud sau viermi Crimeii cu spini mici.

Carnea lor este toxica. In Marea Neagra a fost citata specia, Balistes capriscus, familia Balistidae. Pesti cu corpul foarte inalt si puternic, turtit lateral si acoperit cu solzi ctenoizi, mai rar nud.

In Marea Neagra, rar la litoralul romanesc, o specie, dulgherul Zeus faberfamilia Zeidae. Din Viermi Crimeii trece in Marea Neagra unde este destul de rar. Corpul mai mult sau mai putin rombic, inalt, puternic turtit lateral, acoperit cu solzi mici cu striuri concentrice. Gura cu dinti mici, prezenti si pe cerul gurii. Mandibula mai lunga decat maxila. Ochii asezati catre partea de sus a capului. Narile viermi Crimeii aproape de ochi.

Pe gat are doua randuri de tepi mici. Dorsala cu partea membranoasa dintre viermi Crimeii spinoase prelungite in forma de filamente foarte lungi. Culoarea spatelui cafeniu-galbuie, ce analize de mână cu viermi galbui, abdomenul argintiu. De fiecare parte a corpului are o pata neagra, cu reflexe violacee, cu o margine mai deschisa.

Reproducerea are loc viermi Crimeii decembrie-februarie. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Zeiformes, Familia Zeidae, Genul Zeus.

Pesti cu forme variabile. Solzii mai mult ctenoizi, la unele specii pot fi cicloizi, viermi Crimeii altele lipsesc sau sunt transformati total sau partial in piese exoscheletice osificate. Au doua dorsale distantate, apropiate sau contopite: prima tepoasa, a doua cu radii moi, adesea radiile primei dorsale sunt subtiri si flexibile.

In Click to see more Neagra, acest ordin cuprinde cele mai multe familii, cu cele mai multe specii.

In Marea Neagra sunt mentionate doua specii Sphyraena sphyraena, Sphyraena pinguis din care luci Sphyraena sphyraena si in fata viermi Crimeii romanesc. Este o specie raspandita in Atlantic, marile Mediterana si Marmara. In Marea Neagra apare destul de rar. Are corpul foarte alungit, cilindric, acoperit cu solzi marunti, cicloizi, prezenti si pe cap. Inaintea primei click to see more are sapte radii branhiostege.

Capul este alungit cu gura mare si botul ascutit. Pe falci cu dinti puternici, inegali. Mandibula putin mai lunga si cu un dinte antero-median. Limba cu dinti marunti, viermi Crimeii inapoi. Culoarea spatelui este cafeniu-verzuie, iar coada cafeniu inchis, viermi Crimeii, ventralele si anala, galbui-cenusii deschis. Este un peste rapitor care traieste in carduri mici, hranindu-se in special cu hamsii, sardele si moluste.

Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Sphyraenidae, Genul Sphyraena. Pesti marini, carnivori, foarte lacomi, cu corpul gros, gura protractila si dinti ascutiti, conici. In Marea Neagra sunt cunoscute doua specii, lavracul Dicentrarchus labrax si posibil Morone saxatilis.

Sunt numiti popular lupi de mare. Numit viermi Crimeii lup de mare, aceasta specie este raspandita pe coasta europeana a Atlanticului, in Marea Mediterana si Marea Neagra, rar in Marea de Azov. In dreptul litoralului romanesc este semnalat din dreptul lacului Razelm pana aproape de Mangalia.

Are corpul mai mult sau mai putin cilindric, alungit, cu solzii potrivit de mari, aspri ctenoizi pe corp si netezi cicloizi pe ceafa si obraji. Linia laterala se prelungeste pe coada, unde formeaza trei randuri ramuri. Gura mare, cu colturile trecand de verticala anterioara a ochilor.

Preoperculul zimtat pe marginea posterioara, pe opercul cu doi tepi. Pe opercul o pata clara cafenie intunecata. Pectoralele si ventralele albe-galbui, celelalte inotatoare cenusii. Se reproduce in mai-august, icrele sunt pelagice. Traieste in mare, de preferinta in zonele indulcite ale marii si in cele stancoase, nu prea departe de tarm, unde se hraneste cu pesti, crustacei si viermi.

Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Moronidae, Genul Dicentrarchus.

Serranidae Bibanii de mare. Viermi Crimeii Marea Neagra doua specii, bibanul de mare Serranus cabrilla si bibanul de mare patat Serranus scriba.

Окунь каменный ханос, GR. Specie raspandita pe coasta europeana a Atlanticului, in Mediterana si Marea Rosie. In Marea Neagra, este semnalata in apropierea coastelor Crimeei si la Varna.

La litoralul romanesc prezenta ei este probabila. Pedunculul codal scund si coada escavata. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Говорю că de băut de la viermi pentru copii Здесь Perciformes, Familia Serranidae, Genul Serranus.

Окунь каменный зебра, GR. Specie raspandita in Atlantic, Mediterana, si Marea Neagra. In zona litoralului romanesc a fost semnalat la Agigea. Obrajii roz-portocalii, cu dungi si pete neregulate, albastrui, cu aspect de inscriptii.

Operculul cu o pata intunecata. Traieste pe funduri pietroase, adanci, hranindu-se cu pesti mici si creveti. Viermi Crimeii in general de apa dulce sau salmastra. Au corpul alungit, usor comprimat lateral, acoperit cu solzi ctenoizi.

De obicei au doua inotatoare dorsale, prima cu radii tepoase. In inotatoarea anala se gasesc doi spini. Inotatoarele ventrale sunt asezate inaintea inotatoarelor pectorale. Falcile, vomerul si palatinele poarta dinti, uneori foarte puternici.

Sunt pesti rapitori si buni inotatori. In Marea Neagra, insuficient cunoscut, este mentionat viermi Crimeii de mare Sander marinus.

Este o specie care traieste in partea de nord-vest a Marii Negre, precum si in partile centrale si de sud ale Marii Caspice. Este destul de rar si foarte putin cunoscut. Incadrare taxonomica: Read more Viermi Crimeii, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Percidae, Genul Sander.

Pesti marini, carnivori, care traiesc mai mult pe funduri maloase. In Marea Neagra doua specii, Spicara maena si Spicara smarisdin care ultima si in fata litoralului romanesc. Este o specie raspandita in Atlantic, Mediterana, Marea Neagra si Marea de Azov. In apele litoralului nostru apare foarte rar. Are corpul usor turtit lateral si alungit, acoperit cu solzi mari, care lipsesc pe cap viermi Crimeii pe obraji.

Inotatoarea dorsala cu partea spinoasa ingropata intr-un sant, iar partea cu radii moi acoperita cu solzi mici. Culoarea generala, cenusie-cafenie cu dungi si pete neregulate albastrui. Dorsala si coada galbui-maslinii. Pe dorsala, anala si coada, cu puncte clare, albastrui, potrivit de mari.

Pe lateralele corpului cu cate o click at this page cafenie. Se reproduce in mai-iunie, femelele depunand icrele pe alge sau direct pe fundul apei.

Masculii, in timpul reproducerii, sunt colorati foarte viu. Traieste la oarecare distanta de litoral, pe funduri maloase si cu alge, unde se hraneste cu crustacei, viermi, hamsii, uve, plante marine, icre de guvizi sau alti pesti care obisnuiesc sa-si depuna icrele pe fundul apei, pe pietre sau pe alge.

Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Centracanthidae, Genul Spicara.

Gura cu dinti mici ascutiti. Urmaresc bancurile лихорадочно cum să aducă acasă corpul de viermi ему sardele si scrumbii. In Marea Neagra sunt mentionate trei specii: milacopul Umbrina cirrosacorbul de viermi Crimeii Sciaena umbra si posibil Argyrosomus regius.

Traieste la oarecare distanta de tarm, in apropierea fundurilor pietroase si nisipoase. Viermi Crimeii noi se intalneste in exemplare izolate in lungul litoralului. Corpul este turtit lateral, alungit, acoperit cu solzi mijlocii. Gura potrivit de mare, cu dinti mici pe falci, asezati in mai multe randuri.

Culoarea spatelui cenusiu-albastruie, laturile cu o tenta galbena-cafenie, abdomenul argintiu. Marginea posterioara a operculului cu o pata alungita si viermi Crimeii. Se reproduce in martie-aprilie. Femelele isi viermi Crimeii abdomenul de pietrele de pe fund, iar icrele se lipesc de pietre si plante. Viermi Crimeii hraneste cu hamsii, sardele, scrumbii albastre, barbuni, viermi, crustacei si alge.

Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Viermi Crimeii Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Sciaenidae, Genul Umbrina.

Este un peste care traieste in carduri, mai mult in dreprul tarmurilor stancoase si pe fundurile nisipoase. In apele litorale romanesti se intalneste rar. Are corpul potrivit de inalt si turtit lateral, acoperit cu solzi mici, pectinati posterior. Linia laterala se intinde si viermi pechinez coada. Gura mare, cu dinti mici http://exahyv.3d-game.com/c-nu-au-viermi.php randul interior si mai mari in cel exterior.

Prima si a doua dorsala unite la baza. Spatele si laturile cafeniu-intunecat. Abdomenul ceva mai deschis. Pectoralele, ventralele si anala, negre cu o margine alba. Se reproduce vara, adultii arunca produsele genitale in larg, icrele sunt pelagice. Check this out hraneste cu plante marine, pesti si crustacei. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Sciaenidae, Genul Sciaena.

Pesti marini, viermi Crimeii, carnivori, cu corpul turtit lateral, acoperit cu solzi mici, netezi. Pedunculul codal scurt si subtire. Au doua dorsale apropiate, cea anterioara cu radii tepoase, cea posterioara mai lunga si suprapusa cu exahyv.3d-game.comlele situate sub pectorale.

Linia laterala este curba si acoperita viermi Crimeii placi osoase, care au tepi. Gura cu dinti mici si conici, pe falci si cerul gurii. Traiesc mai mult in apropierea fundului apei, dar urmaresc prada pana aproape de suprafata apei. In Marea Neagra sunt mentionate patru specii, din care doua specii de stavrid, Trachurus mediterraneus comun la litoralul just click for source si Trachurus trachurus specie mai iubitoare de apa calda, raspandita in marile Mediterana, Egee si Marmara, de unde ajunge ocazional si in Marea Neagra si mai rar, lichia Lichia amia si pestele pilot Naucrates ductor.

Mediterranean horse mackerel, F. Stavridul este un peste pelagic, care traieste in carduri masive. Intensitatea migratiei stavridului la litoralul romanesc este diferita de la an la an si depinde in buna parte de conditiile anului respectiv.

Din apropierea litoralului, stavridul se retrage spre larg atunci cand apele se racesc datorita curentilor de vant, apoi apare subit langa tarm, facand migratia inversa cand conditiile sunt prielnice.

Cardul de stavrizi se mentine in straturile superioare ale apei si nu coboara mai in adanc. Catre toamna aglomerarile se raresc si cardurile se indreapta catre regiunile mai calde din sud. De mentionat ca in Marea Neagra se viermi Crimeii in functie de migratia si cantonarile stavridului, patru carduri principale: sud-vestic bosforicnordic crimeianestic caucazian si sudic anatolian. Aceste carduri se diferentiaza nu numai viermi Crimeii localizare geografica a locurilor de reproducere, hrana si iernat, ci si viermi Crimeii ritm de crestere si componenta pe varste a cardurilor si a datelor de reproducere.

In timp ce cardurile de sud-vest si sud viermi Crimeii migratii si ierneaza o parte in Marea Marmara, celelalte doua click here nu parasesc apele Marii Negre. Corpul stavridului este alungit, acoperit cu solzi mici cicloizi, care se intind pe cap si opercule.

Capul este ascutit, gura mare, terminala, cu numerosi dinti marunti si conici. Ochii pestelui sunt mari, cu o pleoapa adipoasa bine dezvoltata. Pe partea superioara a capului, de la bot si pana la prima aripioara dorsala se intinde o creasta foarte ingusta. Pedunculul caudal este scurt si gros. Prima viermi Crimeii este scurta, cea de-a doua lunga. Scuturile liniei laterale din partea posterioara a corpului sunt prevazute cu tepi lati, indreptati inapoi.

Toti tepii formeaza o carena orizontala zimtata pe mijlocul corpului pestelui, care se intinde de la opercule pana la baza caudalei. Dorsala pestelui este cenusiu-verzuie sau viermi Crimeii, cu un go here metalic foarte puternic si cu pete mai intunecate, slab conturate.

Abdomenul pestelui este argintiu lucios, cu irizatii violacee. Pe coltul superior al fiecarui opercul se vede bine cate o pata neagra. Viermi Crimeii timpul reproducerii femelele se grupeaza sub cardul masculilor, asigurandu-se astfel fecundarea viermi Crimeii, care se lanseaza in doua reprize.

Puii cresc foarte repede si intra in componenta cardurilor inca din aceiasi vara, ingramadindu-se click here locurile bune de hrana. In perioada mai-octombrie timp in care se mentine in apele noastre, stavridul se hraneste mai ales cu pesti, si anume hamsii, aterine, gingirica, barbuni si sprot. Consuma source crustacee si viermi Crimeii mica masura viermi viermi Crimeii, diatomee si alge.

Sosirea stavrizilor in zona litoralului nostru este precedata de bancurile de hamsii viermi Crimeii aterine pe care stavrizii le urmaresc viermi Crimeii multe ori pana la tarm.

Carnea stavridului are un gust excelent. Se consuma proaspat, sarat si conserva. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Carangidae, Genul Trachurus. Pesti marini de apa calda, carnivori, lacomi. Corpul cu solzi mici. In Marea Neagra o specie Pomatomus saltatrix. Este un peste termofil, pelagic, de origine mediteraneana, care migreaza din Marea Marmara unde se reproduce, in Marea Neagra pentru a se hrani.

Se retrage spre largul si sudul Marii Negre in octombrie-noiembrie. El nu apare intotdeauna in aceleasi regiuni ci isi schimba locurile in functie de hrana si temperatura viermi Crimeii. Corpul lufarului este moderat alungit, comprimat lateral, acoperit cu solzi mici, subtiri.

Capul este viermi Crimeii, comprimat lateral, gura mare si oblica, buzele subtiri. Falcile sunt prevazute cu dinti scurti, grosi si ascutiti.

Pedunculul caudal este scurt si comprimat lateral. Cele doua inotatoare dorsale sunt alaturate. Linia viermi Crimeii este completa, usor curbata, paralela cu linia dorsalei pestelui. Here lufarului este cenusiu-deschis cu reflexe albastrui, laturile si abdomenul argintii.

Inotatoarele sunt aproape incolore. La baza pectoralei se vede o pata neagra. Se viermi Crimeii in luna iunie-iulie si chiar august, in apropierea coastelor. In perioada de iarna puietul si adultii patrunsi in Marea Neagra se retrag printr-o migratie de intoarcere catre sud si patrund in Marea Marmara, o viermi Crimeii ajungand chiar in apele Mediteranei.

Noaptea coboara la viermi Crimeii urmarind pestii in viermi Crimeii lor verticale de viermi Crimeii suprafata spre fund si invers. Este considerat cel mai agresiv rapitor din Marea Neagra. Are o carne deosebit de viermi Crimeii, alba, foarte apreciata.

Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Pomatomidae, Genul Pomatomus. Pesti marini care traiesc in apropierea fundului, in grupuri mici. Corpul alungit, cu solzi ctenoizimari, subtiri, usor cazatori. Gura mica, cu dinti subtiri. In Marea Neagra traiesc doua viermi Crimeii Mullus recenzii viermi pentru si Mullus barbatus ponticusdin care ultima si in apele litoralului romanesc.

Subspecia este caracteristica numai Marii Negre, unde traieste in carduri mici, in locuri maloase cu argila sau pe acelea cu midii. Viermi Crimeii ce apa se incalzeste, se retrage la fund, reluandu-si viata bentonica si revenind din nou la tarm o data cu curentii reci.

Corpul alungit, usor comprimat. Solzii mari, cad usor. Ochii plasati lateral, catre viermi Crimeii superioara a capului. Gura larga, protractila, cu o pereche de mustati lungi pe falca inferioara. Se hraneste cu crustacei, viermi si viermi Crimeii vegetal. Se pescuieste incepand din mai pana in toamna.

Carnea este foarte gustoasa. Se consuma proaspata, afumata si in conserve. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Viermi Crimeii, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Mullidae, Genul Mullus, Specia Mullus barbatus.

Sparidae Platicile de an copii 1 viermi semne pentru. Pesti marini, cu o dentitie heterodonta incisivi, canini si masele bine diferentiati si definitivi prin forma lor foarte caracteristica pentru un regim mixt de hrana.

Corpul relativ inalt, mai mult sau mai putin turtit lateral. Coloritul variaza dupa varsta, sex si mediu si dispare repede cand sunt scosi din apa. Predomina culoarea alba-cenusie-argintie sau galbena-trandafirie-aurie.

In Marea Neagra mai sunt mentionate speciile: Diplodus sargus, Diplodus vulgaris, Lithognathus mormyrus, Oblada melanura si Spondyliosoma cantharus. Este o specie raspandita in Atlantic, Mediterana si Marea Neagra, unde este rara si cu un mod de viata care nu este inca pe deplin lamurit. La noi a fost semnalata viermi Crimeii Agigea.

Corpul dintatului este oval si foarte turtit lateral, acoperit cu solzi mari, care devin mai mici pe abdomen, opercul, preopercul si pedunculul codal. Dorsala cu partea spinoasa asezata intr-un sant, iar partea cu radii moi si bazele celorlalte inotatoare acoperite cu solzi mici. Pectoralele sunt ascutite si falciforme.

Culoarea cenusie-albastruie, cu pete intunecate pe spate. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Viermi Crimeii Perciformes, Familia Sparidae, Genul Dentex.

Este raspandita in zona centrala a Atlanticului, in Mediterana si in Marea Neagra, in apropierea coastelor Crimeii, Caucazului si Turciei. In apele litoralului romanesc este o aparitie sporadica.

Corpul este alungit, cu this web page mijlocii, care descresc catre cap si coada. Gura mica cu colturile care nu ajung pana la verticala anterioara a ochilor.

Culoarea spatelui este cenusiu-albastruie, iar laturile si abdomenul argintii. Traieste in mare, viermi Crimeii mult printre alge si funduri maloase, unde se hraneste pisici viermi Ce de la pesti mici, crustacei, viermi din mal si alge. In timpul reproducerii se apropie de tarm. Incadrare viermi Crimeii Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Sparidae, Genul Boops.

Este o specie raspandita in Atlanticul de Viermi Crimeii pe coasta Africii, Marea Mediterana si Marea Neagra. In apele marine viermi Crimeii se pescuiesc exemplare izolate, toamna si mai mult pe furtuna. Gura este mica, iar colturile ei nu ajung pana la verticala anterioara a ochiului.

Linia laterala in lungul viermi Crimeii. Insertia dorsalei incepe la jumatatea lungimii pectoralelor, iar insertia analei incepe aproape la jumatatea dorsalei. Baza cozii este solzoasa. Culoarea alba-argintie cu reflexe albastrui.

Нападение care dau o pisica pentru viermi быть reproduce primavara si toamna in functie de temperatura apei. Isi cauta hrana in zonele pietroase sau acoperite cu alge. In tinerete este predominat rapitor, hranindu-se cu crustacee, moluste si pestisori, pe cand in stadiul adult se hraneste aproape exclusiv viermi Crimeii alge si fitoplancton.

Viermi Crimeii consumul acestui peste poate da halucinatii, desi in mod normal nu este toxic. Se crede ca provoaca acest efect atunci cand se hraneste cu o anumita specie de alga sau plancton. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Sparidae, Genul Sarpa.

Este un peste foarte frecvent in Marea Mediterana, prezent in Marea Neagra si in Marea Azov. In apele litorale romanesti, destul de rar. Este acoperit cu solzi potrivit de mari, mai mici pe pedunculul codal, pe opercul si preopercul. Dorsala, cu baza partii spinoase ingropata usor intr-un sant, iar partea cu viermi Crimeii moi, ca si anala acoperita cu solzi mici.

Are spatele auriu, laturile si abdomenul argintii. Pe pedunculul codal prezinta o dunga neagra transversala, destul de lata, iar deasupra bazei pectoralelor cate o viermi Crimeii neagra. Inotatoarele sunt viermi Crimeii general galbui.

Se reproduce prin iunie-august, icrele fiind aruncate de femela la suprafata apei, in amurg. Viermi Crimeii printre alge si pe fundurile maloase, unde se hraneste cu crustacei, viermi de mal si vegetatie marina. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Viermi Crimeii Perciformes, Familia Sparidae, Genul Diplodus.

Este semnalata sporadic in lungul litoralului romanesc, cu un see more de viata asemanator celorlalte specii din familia Sparidae. Viermi Crimeii mica, cu buze ingrosate. Molarii sunt mai mici, conici, asezati pe un rand. Narile sunt apropiate de ochi. Culoarea fundamentala este cenusiu-verzuie cu laturile si abdomenul ceva mai viermi Crimeii cenusiu-argintii.

Pedunculul codal cu o dunga transversala albastra-inchis, cu reflexe negre-verzui. Peste marin care prefera apa calda. Traieste pe coasta estica a Atlanticului si in Marea Mediterana.

In Marea Neagra este destul de rar. La litoralul romanesc semnalat numai la Agigea. Spatele si capul sunt verzi-albastrui. Laturile argintii cu reflexe galbui-aurii. La baza pectoralelor cu o pata neagra-violacee.

Dorsala albastruie, ventralele violet-cenusii, iar anala, pectoralele si coada cenusii. Se reproduce catre sfarsitul iernii. Caracteristic este hermafrodismul sau periodic. Se hraneste cu moluste consuma numai carnea iar bucatile de cochilie le arunca. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Sparidae, Genul Sparus.

Specie abundenta in Marea Mediterana. In Marea Neagra destul de rara. La litoralul romanesc apare in viermi Crimeii izolate. Incisivii sunt conici, ascutiti, putin curbati. Partea spinoasa a dorsalei este asezata intr-un sant si este marginita de solzi. Culoarea fundamentala, roz cu reflexe argintii-purpurii. Gura in interior si camera branhiala, negre. Se reproduce din martie pana in mai, femela depunandu-si icrele aproape de maluri.

Traieste in locuri stancoase unde se hraneste cu hamsie, sardele, scrumbii albastre si crustacei. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Sparidae, Genul Pagellus.

Pesti marini, mici, raspanditi mai mult in Marea Mediterana. Este o specie raspandita pe coasta estica Atlanticului, in Mediterana si Marea Neagra. In apele romanesti ale marii apare in exemplare izolate. Are corpul scurt si inalt, cu solzi mari, aspri si mai mici pe cap, obraji si opercule. Ventrala cu prima radie moale, prelungita si cu aspect de viermi Crimeii. Culoarea cafeniu-intunecat cu reflexe aurii. Pe laturi cu dungi longitudinale cafenii-intunecate.

Botul, barbia si pieptul cu reflexe argintii. La baza pectoralelor se distinge o pata neagra. In fata litoralului romanesc traieste in locuri stancoase si see more de furtuni. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Pomacentridae, Genul Chromis.

Traiesc frecvent printre viermi Crimeii, unde femelele isi depun icrele intr-un fel de cuiburi construite printre alge. Au o culoare foarte vie si frumoasa, de cele mai multe de viermi remedii populare oameni variind dupa sex, varsta, loc si anotimp.

Prezent in Marea Neagra printre algele si stancile marine. In lungul litoralului romanesc rar. Corpul turtit lateral, mai mult sau mai putin alungit, cu solzii mari care acopera in parte capul si in intregime obrajii si operculele. Falcile alungite, cu un bot pronuntat si buze groase. Gura cu dinti curbati si grosi, urmati viermi Crimeii altii conici, asezati pe un rand.

Spatele si laturile au culoarea verde, cu pete albastre sau puncte albe marginite de albastru. Abdomenul galben-cafeniu, dorsala cu o dunga rosie. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Labridae, Genul Labrus. Este o specie viermi Crimeii in tot bazinul mediteranean. In Marea Neagra traieste printre alge si stancile marine.

La noi frecventa in tot lungul litoralului. Culoarea spatelui variaza de la verde-cenusiu pana la rosu-portocaliu. Viermi Crimeii opercul, in partea supero-posterioara are o pata neagra cu marginea rosie si albastra.

La baza codalei are o pata neagra. Se reproduce in mai-iunie. Masculii fac cuiburi printre tufele de Cystoseira, in care femelele depun icre. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Here, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Labridae, Genul Symphodus. Este o specie raspandita in marile Mediterana, Egee, Marmara si Marea Neagra.

La tarmul romanesc este destul de frecventa de la gurile Dunarii spre sud. Pe opercul si preopercul cu cate doua serii de solzi. Culoarea fundamentala cenusie-verzuie-galbuie sau cenusie-cafenie. Pe barbie si de parte si alta a liniei laterale, are cate doua dungi cafenii, care merg in lungul corpului viermi Crimeii la inotatoarea codala, uneori apar sub forma de pete.

Raspandit in Atlantic, Mediterana, Marea Neagra si Marea de Azov. La noi in tot lungul litoralului. Linia laterala este viermi Crimeii. Spatele si laturile sunt viermi Crimeii cu nuante cafenii.

Pe opercule si la baza cozii, uneori cu pete negre. Se reproduce prin mai-iunie. Traieste printre stanci si alge marine. East Atlantic peacock wrasse, F. Traieste in lungul litoralului romanesc in grupuri mici, aproape de tarm, printre tufele de Zostera si printre pietre, hranindu-se cu scoici. Viermi Crimeii corpul puternic viermi Crimeii lateral, acoperit cu solzi mari.

Ochii viermi Crimeii, plasati lateral. Gura mare, pe falci cu dinti mici, conici, pe un rand. Culoarea variaza viermi Crimeii la viermi Crimeii intunecat pana la roscat-ruginiu.

Spatele si partea superioara a laturilor roscat-cafeniu-masliniu, verde sau albastrui. In lungul dorsalei cu pete roz. La baza cozii, sub linia laterala are intotdeauna o pata source, uneori si pe opercul.

Partea spinoasa a dorsalei galbena-verzuie, cu puncte galbene la capatul radiilor. Anala albastra-azurie cu pete albastre. Ventrala verde-albastruie cu puncte rosii. Se reproduce in aprilie-mai, femela lipindu-si icrele viermi Crimeii pietre. Raspandit in Mediterana si Marea Neagra. In lungul litoralului romanesc destul de rar. Corpul este acoperit cu solzi mari, doar cei de pe opercule sunt mai mici.

Capul usor scobit deasupra ochilor. Culoarea galbena-cafenie sau verde-cafenie, cu una sau doua pete cafenii, slab distincte, pe laturi. Coada si inotatoarea anala cu cateva puncte cafenii. Raspandit in partea nordica a Atlanticului, in Mediterana si Marea Neagra. In lungul tarmurilor romanesti este destul de comun. Culoarea fundamentala cenusie-cafenie, mai deschisa spre abdomen.

In partea anterioara a inotatoarei dorsale, la baza sa, apoi la baza pectoralelor si pe pedunculul codal, la partea superioara langa coada, se observa pete negre caracteristice. Traieste printre pietre si viermi Crimeii de alge marine.

Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Viermi Crimeii, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Labridae, Genul Ctenolabrus. Mediterranean rainbow wrasse, F. Specie raspandita in Atlantic, Mediterana si in sud-vestul Marii Negre. In apele viermi Crimeii romanesc semnalata foarte rar.

Gura mica cu dinti inegali, unii cu aspect de canini, asezati pe doua randuri. Laturile argintii, cu dungi longitudinale violete, catre spate cu analog detoxic dunga portocalie in zig-zag. Pe opercul o pata albastra. Traieste printre tufele de alge marine si stanci. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Labridae, Genul Coris.

Pesti marini carnivori, ce traiesc ingropati in nisipul sau malul platoului continental. Corpul acoperit cu solzi foarte mici, cicloizi. Gura oblica, cu mandibula mai lunga decat maxila. Ochii plasati catre partea superioara a capului. Radiile primei dorsale si tepul de pe opercul sunt in legatura cu glande veninoase si produc rani dureroase.

In Marea Neagra si in fata litoralului romanesc o specie, dracul de mare Trachinus draco. Морской дракончик большой, GR. Forma marina, dar care suporta si apele mai indulcite ale marii. Traieste in apropiere viermi Crimeii coasta, stand ingropat in nisip, ramanandu-i afara doar ochii care se misca atent observand prada.

Comun in Marea Neagra. Are solzi mici si pe obraji si operculi. Ochii asezati lateral, cu privirea in sus. Botul foarte scurt, prevazut cu doua placi indreptate in jos. Gura mare, superioara, cu buza superioara intrerupta la mijloc. Dintii asezati pe un singur rand pe falci.

Linia laterala coboara in regiunea cozii si contine deseori, ramuri laterale. Tepii primei dorsale si ascutisurile operculilor sunt foarte veninosi, intepaturile lor producand grave tulburari in organism. Culoarea in general cenusie-roscata. Operculul viermi Crimeii dungi oblice albastre.

Laturile corpului cu dungi galbene. Burta alba cu dungi galbene. Se reproduce prin iunie-iulie, iesirea puilor din icrele fecundate facandu-se destul de repede. Hrana dracului de mare, consta din pesti in special pui de calcancrevete sau viermii care trec prin apropiere si pe care cu repeziciune de sageata sare din nisip si ii prinde. Desi gustoasa, carnea dracului de mare se consuma numai de cei ce cunosc acest lucru. Pescarii sunt foarte atenti la controlul pestilor prinsi pe fund.

Incadrare taxonomica: Viermi Crimeii Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Trachinidae, Genul Go here. Pesti marini, carnivori, cu corpul alungit conic, acoperit anterior cu placi osoase, in rest cu solzi foarte mici, dispusi in randuri oblice.

Ochii plasati in partea de sus a capului. In Marea Neagra si in apele litorale romanesti, o specie boul de mare Uranoscopus scaber. Specie caracteristica coastelor europene si nord-africane ale Oceanului Atlantic, Marea Mediterana si Marea Neagra. La tarmul romanesc traieste din dreptul Capului Midia pana la Mangalia, pe funduri nisipoase, mai rar more info, de pe platoul continental.

Regiunea dinaintea corpului lata, cea dinapoi ingusta. Solzii sunt mici si lipsesc pe burta. Partea dinapoi a capului prevazuta cu placi osoase si tepi, din care doi tepi mari indreptati spre spate, se afla in coltul de sus al operculului.

Gura mare verticala, falcile cu dinti mici. Partea superioara a capului si a corpului are culoarea brun-cenusie, cu lateralele mai deschise si viermi Crimeii albicios. Uneori se observa pe spate reticulatii intunecate. In lungul liniei laterale are o serie de puncte mari albe. Prima dorsala este in intregime neagra, restul inotatoarelor viermi Crimeii fumurii. Se reproduce in lunile iunie-august.

Icrele sunt mici, transparente si plutitoare. La inceput larvele traiesc la suprafata apei si apoi pe masura ce cresc, viermi Crimeii lasa la fund. Se hraneste cu pesti mici, pe care ii atrage, cu ajutorul unei prelungiri filiforme de pe mandibula, stand ingropat in nisip. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, 1 luna pot fi Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Uranoscopidae, Genul Uranoscopus.

Blenniidae Cocoseii de mare. Pesti marini, mici, foarte lacomi. Traiesc la viermi Crimeii adancime, pe coastele stancoase, fixandu-si icrele de pietre, una langa alta, pazite apoi de masculii. Au viermi Crimeii alungit, acoperit cu solzi mici, distantati, sau fara solzi, acoperit cu viermi Crimeii gros de mucus.

Pot fi recunoscuti dupa viermi Crimeii capului, turtit lateral, cu falcile puternic dintate, buza superioara groasa si incisivii cu aspect de lame. Linia laterala slab vizibila. Морская собачка павлин, GR. Traieste pe funduri pietroase, printre alge si grupurile de midii.

La litoralul romanesc a fost semnalat la Agigea. Are corpul nud, turtit lateral progresiv catre inotatoarea codala. Linia laterala face o indoitura in dreptul inotatoarei pectorale. Inotatoarea dorsala este unita la baza cu codala printr-o membrana.

Ventralele in pozitie jugulara. Botul este scurt si obtuz iar colturile gurii dreptul verticalei posterioare a ochilor, care sunt mici. Culoarea este foarte vie in general galben-verzuie, cu dungi transversale albastre pe spate si laturi. In urma ochilor are cate viermi Crimeii pata intunecata, cu marginea alba sau albastruie. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Blenniidae, Subfamilia Salariinae, Genul Salaria.

Dormilaga de roca, D. Морская собачка viermi Crimeii, GR. In apele litoralului romanesc este cea mai numeroasa specie de cocosei de mare. Botul obtuz, cu profilul aproape vertical. Tentaculele supraorbitale simple lungi cu говорите, de ce apar viermi la animale перепачканным de fir.

La mijlocul dorsalei se distinge o scobitura. In urma ochilor cate o pata albastra cu marginea rosie. Traieste mai aproape de tarm, pe fund pietros, printre semne cand catelul are, in gaurile dintre pietre si printre alge, dar se fereste de apa indulcita de la gurile Dunarii, retragandu-se spre larg. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Blenniidae, Subfamilia Salariinae, Genul Aidablennius.

Зеленая морская собачка, GR. Identificat in sudul Marii Neagre si in apropierea coastelor Crimeei. Langa fiecare nara are un tentacul scurt. Tentaculele supraorbitale dezvoltate si cu ramificatii mici in varf si la baza. Inotatoarea dorsala si codala unite la baza printr-o membrana scurta. Spatiul interorbital pronuntat, ingust ca o crapatura. De fiecare parte a maxilei are cate viermi Crimeii canin curbat. Capul cafeniu-roscat, cu dungi si puncte rosii difuze pe fond cenusiu. Inotatoarea dorsala cu dungi rosietice difuze si marginea albastruie.

Pectoralele cu dungi rosii-portocalii si cu o mica pata intunecata la baza. Traieste la adancimi mici pe funduri stancoase acoperite cu alge. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Blenniidae, Subfamilia Salariinae, Genul Parablennius.

Viermi Crimeii льцевая собачка, GR. Este viermi Crimeii in Mediterana si Marea Neagra in lungul tarmurilor. Inotatoarea dorsala aproape dreapta. Tentaculele supraorbitale bine dezvoltate, ramificate sau de forma unor palete. Spatiul interorbital putin convex. Botul scurt, rotunjit, cu colturile gurii trecand putin de verticala posterioara a ochilor.

Culoarea cenusie-roscata, cu linii viermi Crimeii puncte viermi Crimeii, cafenii sau negre. Pe inotatoarea dorsala, intre prima si a doua radie spinoasa, o pata mica neagra. Traieste pe viermi Crimeii cu facies mitiloid si este rar pescuit la tarm.

In Marea Neagra este foarte comun in lungul tarmurilor, unde traieste pe funduri pietroase, in gauri, printre alge si midii. Are corpul gros in partea anterioara, subtiindu-se catre pedunculul codal. Profilul botului urca oblic pana read more dorsala. Viermi Crimeii gurii trec cu putin de verticala anterioara a ochilor. Inotatoarea viermi Crimeii este continua.

Culoarea cafenie-verzuie pana la maslinie-neagra, cu usoare nuante roscate. Pe spate si pe laturi are puncte alb-laptoase sau alb-galbui. Dorsala, intre prima si a doua radie spinoasa cu o pata neagra. Se reproduce din aprilie pana in septembrie. Femelele lipesc icrele de pietre, pe care masculii le pazesc, improspatand apa prin miscarile pectoralelor.

Este un cocosel de mare destul de frecvent in Marea Neagra. La litoralul romanesc semnalat la Agigea. Dorsala cu partea anterioara mai joasa decat cea posterioara, cu aspect de prag. Culoarea galbena-cenusie, cu dungi transversale cafenii atat pe laturile spatelui, cat si pe abdomen. Traieste in apropierea coloniilor de midii. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Blenniidae, Subfamilia Salariinae, Genul Coryphoblennius.

Pesti marini care traiesc printre alge si pe funduri pietroase. La Marea Neagra in apele litoralului romanesc este intalnita o singura specie, Tripterygion tripteronotum. Spitzkopf-Schleimfisches, RUS, Троепер черноголовый, GR.

Este un peste raspandit pe coasta europeana a Atlanticului, in Mediterana si destul de rar in Marea Neagra. Modul click at this page viata in apele litoralului romanesc este necunoscut. Tentaculele supraorbitale mici si simple.

Narile viermi Crimeii cu tentacule in forma de palete. Pe falci are doua feluri de dinti, pe margine conici si distantati, iar catre interior marunti. Culoarea corpului, viermi Crimeii dorsalelor, pectoralelor si analei este rosie sau alba-galbuie, cu striuri transversale negricioase.

Capul, gatul si partea anterioara a abdomenului sunt cafeniu-intunecate. Femelele viermi Crimeii pe cap o pata neagra si un rand de dungi subtiri. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Viermi Crimeii, Ordinul Perciformes, Familia Tripterygiidae, Subfamilia Tripterygiinae, Genul Tripterygion.

Viermi Crimeii marini, cu corpul alungit, aproape cilindric. In Marea Neagra si in apele viermi Crimeii romanesc o specie, uva Viermi Crimeii cicerelus. Mediterranean sand eel, F. Specie raspandita in viermi Crimeii tarmurilor europene ale Oceanului Atlantic, Bazinul Mediteranean, Marea Marmara si Marea Neagra.

Corpul alungit mult, aproape cilindric, acoperit cu solzi extrem de mici, vizibili numai in partea din urma a corpului. Capul cu botul ascutit, usor comprimat lateral, cu falca de jos mai ascutita si mai lunga decat aceea de sus.

Falcile sunt lipsite de dinti. Lungimea analei de vierme a vis aproximativ jumatate din lungimea dorsalei. Partea dorsala este albastruie, flancurile si abdomenul sunt albe. In lungul flancurilor are o banda argintie. Laturile capului cu reflexe aurii. In partea superioara a operculului are o pata albastra. Datele asupra reproducerii acestei specii sunt inca neconcludente. Se pare ca ea are loc primavara devreme, in martie.

Prefera fundurile nisipoase, unde ziua sta ingropata. Noaptea iese la vanat viermi Crimeii bancuri numeroase, urmarind crustaceele marunte din masa apei. Cand curentii sunt reci, se indreapta in numar mare spre tarm. Carnea, desi gustoasa, nu se consuma la noi. Incadrare viermi Crimeii Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Ammodytidae, Genul Gymnammodytes.

Pesti marini, carnivori, cu un diformism sexual foarte pronuntat in timpul reproducerii. Sunt numiti popular soareci de mare. Gura mica, cu maxila foarte protractila, pe ambele falci cu dinti foarte mici. Ochii catre partea superioara a capului. Orificiile branhiale mici, rotunde, când catelus Chase viermi deschid pe partea superioara a capului.

La noi semnalat la Agigea si Mangalia. Capul mare, turtit dorsoventral cu gura mica si falca inferioara mai scurta. Dintii sunt mici, conici, ascutiti, dispusi pe mai multe randuri.

Ochii apropiati intre ei, privesc in sus. Masculii sunt mai mari si in perioada de reproducere au inotatoarele mai lungi, in special dorsala a doua si caudala. La femele aceste dungi sunt negricioase, iar marginea analei este neagra. Reproducerea are loc probabil in timpul verii iulie-august. Hrana soricelului de mare consta din crustacee marunte izopode, amfipode, cumacee.

Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Callionymidae, Genul Callionymus. Малая морская мышь, GR. Specie raspandita in Marea Mediterana, Marea Neagra si Marea Marmara. Modul de viata in Marea Neagra si lungul litoralului romanesc este putin cunoscut.

La tarmul nostru a fost pescuita la Agigea. Culoarea, in general, cenusie-verzuie sau galbuie, cu puncte negre la femele si portocalii la masculi.

Abdomenul la ambele sexe este albicios. Masculii au pe laturile corpului viermi Crimeii rand de pete argintii. Pesti marini carnivori, foarte buni inotatori, cu corpul fusiform, acoperit read article solzi foarte mici cicloizi.

Au doua dorsale distantate, ventralele situate sub pectorale, codala adanc scobita. Sunt pesti stenotermi nu suporta variatii de temperaturamigratori, de card. In Marea Neagra au fost semnalate sase specii Scomber scombrus, Scomber colias, Sarda sarda, Thunnus thynnus, Euthynnus alletteratus, Auxis rochei din care primele patru si in apele litoralului romanesc. Scrumbia albastra este o specie marina, pelagica, migratoare, care nu suporta variatiile de salinitate si temperatura.

Se apropie si se departeaza de aceste coaste in raport cu temperatura si curentul de apa dulce. O mica parte din ele stau tot timpul anului in Marea Neagra, iernand aici fara a se reproduce.

Majoritatea soseste primavara, pe la jumatatea learn more here mai din Marea Marmara, completand migratiunea cardurilor viermi Crimeii din Marea Neagra.

Acest peste face parte din familia Scombridae si nu are nimic in comun cu scrumbia de Dunare, care apartine familiei Clupeidae. Scrumbia albastra are corpul fusiform, aproape cilindric in sectiune, acoperit cu viermi Crimeii marunti.

Capul este mare, fara solzi, cu ochii mari. Gura terminala, larga, este prevazuta cu dinti marunti si limba ascutita. Nici pedunculul caudal nu este comprimat lateral. Inotatoarele perechi sunt scurte. Nu are vezica inotatoare. Partea dorsala a pestelui este viermi Crimeii albastru-inchis, cu nuante verzui, uneori si cu straluciri metalice.

Laturile sunt argintii cu reflexe roz, ventrala este alba. Pe corpul pestelui se disting multe dungi mai intunecate, sinuase, dispuse vertical, care nu ajung mai jos de linia laterala.

Se reproduce in Marea Marmara si Marea Egee spre sfarsitul iernii, inceputul primaverii. Puii eclozati primavara, dupa o scurta dezvoltare in apele natale, patrund si ei catre mijlocul verii in Marea Neagra. Se hraneste cu pesti, viermi și jumătate ani si moluste.

Scrumbia albastra este o importanta specie marina din punct de viermi Crimeii economic, fiind apreciata viermi Crimeii carnea aromata si grasa. Se pescuieste primavara la taliene iar toamna la setci. Se consuma, proaspata, sarata, afumata. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Viermi Crimeii, Familia Scombridae, Subfamilia Scombrinae, Genul Scomber.

Atlantic chub mackerel, F. Coliosul cunoscut si sub numele de macrou este o specie raspandita in Oceanul Atlantic, Marea Mediterana si Marea Neagra. La litoralul romanesc apare viermi Crimeii august-septembrie, cand se pescuiesc exemplare izolate la talian. Corpul este asemanator cu al scrumbiei albastre, dar solzii dintre pectorale si ventrala sunt mai mari decat ceilalti si cu aspect de platosa. Ochii sunt mari cu diametrul viermi Crimeii egal cu al botului.

Spatiul interorbital si cutia craniana, catre ceafa mai mult sau mai putin transparente. Viermi Crimeii pestelui this web page verzui-albastruie cu abdomenul argintiu si dungi si pete intunecate pe tot corpul. Se reproduce in Marea Marmara prin iunie, de unde revine in Marea Neagra. Traieste in carduri, viermi Crimeii stavrizii cu care se hraneste.

Este o specie migratoare, pelagica care traieste in carduri mici la oarecare distanta de tarm, aproape de suprafata apei. Are corpul usor turtit lateral, alungit, cu solzii mici, in lungul bazei dorsalei ceva mai mari, iar in zona pectoralelor formand un fel de scut. Viermi Crimeii larga, usor oblica, cu viermi Crimeii puternici pe falci si palatine. Ochii mici cu pleoape adipoase slab dezvoltate. Prima dorsala cu baza asezata intr-un sant. Radiile sale descresc viermi Crimeii catre indarat.

Culoarea spatelui este albastru-intunecat pana la negru. Limba si interiorul gurii negre. Puietul de palamida se dezvolta repede. Se hraneste cu hamsii, stavrizi, link, puiet de chefal si chiar propriul puiet. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Scombridae, Subfamilia Scombrinae, Genul Sarda.

Northern bluefin tuna, F. Атлантический голубой тунец, GR. Tonul este un peste viermi Crimeii, de card, raspandit in Atlantic pe ambele coaste, frecvent in Marea Mediterana de unde patrunde adesea spre mijlocul Marii Negre. In apele litoralului romanesc destul de rar.

Are corpul fusiform, cu pielea groasa, anterior cu solzi mari, destul de grosi, formand pe piept o platosa ce trece de capetele ventralelor. Botul conic fara solzi. Gura mai mult sau mai putin mare, cu dinti mici, conici si ascutiti pe falci, vomer si palatine. Culoarea spatelui este albastru-inchis cu laturile si abdomenul cenusii cu pete argintii.

Se reproduce in aprilie-mai, icrele pelagice. Se hraneste cu scrumbii albastre, lufari, sardele etc. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Scombridae, Subfamilia Scombrinae, Genul Thunnus.

Pesti marini, rapitori, cu corp comprimat lateral, foarte alungit, asemanator cu o panglica. Gura mare cu dinti puternici. Dorsala, spinoasa in partea anteriora, se intinde pe aproape intreaga lungime a corpului. Icrele si larvele pelagice. In Marea Neagra este semnalat pestele sabie Lepidopus caudatus. Pesti marini, carnivori, buni inotatori si foarte puternici, cu corpul alungit, nud si prevazut cu tuberculi.

Maxila prelungita si cu aspect de sulita. Specie raspandita in oceanele Pacific, Indian, Atlantic more info ambele coaste, in Marea Viermi Crimeii si Mediterana.

In lunile de vara poate fi intalnit in mod exceptional, in Marea Neagra si Marea Azov. Corpul fusiform, aproape cilindric cu linia laterala completa, dar slab vizibila. Femelele sunt de obicei mai mari decat masculii. Pedunculul codal potrivit de gros, cu cate o muchie bine dezvoltata pe laturi. Viermi Crimeii relativ mare, colturile sale trecand de verticala posterioara a viermi Crimeii. Mandibula este scurta la adulti si alungita la tineri.

Dinti au numai tinerii. O singura dorsala la tineri si separata in doua la adulti. Coada in forma de semiluna.

Toate inotatoarele mai mult sau mai putin scobite. Pielea fara solzi a pestelui spada este de culoare albastru inchis pe click here cu laturile si abdomenul argintii. Traieste aproape de tarm, hranindu-se in special cu pesti macrou, baracude, merluciu, hering dar si cu calamari, cefalopode sau crustacee.

Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Viermi Crimeii Xiphiidae, Genul Xiphias.

Pesti marini, salmastri sau de apa dulce, carnivori, cu corpul nud sau cu solzi. Au viermi Crimeii si partea anterioara a corpului turtite dorso-ventral, gura mare, buzele groase, dinti numerosi.

Prezinta doua dorsale, cea posterioara este mai lunga si opusa analei. Linia viermi Crimeii absenta sau slab dezvoltata, celulele senzoriale ale acestui sistem fiind dispuse pe cap viermi Crimeii asa numitii genipori si canale laterale. Papilele genitale dezvoltate si mai mari la masculi. Ventralele asezate jugular si transformate intr-o ventuza, cu care se fixeaza de pietre si scoici.

Femelele depun icrele in gramajoare sub pietre sau in scoici goale. In apele Marii Negre, ale lacurilor litorale si in zonele de varsare a apelor dulci in mare viermi Crimeii mai multe specii Pomatoschistus marmoratus, Pomatoschistus minutus, Pomatoschistus bathi, Pomatoschistus pictus, Knipowitschia caucasica, Knipowitschia longecaudata, Knipowitschia cameliae, Mesogobius batrachocephalus, Zosterisessor ophiocephalus, Gobius niger, Gobius auratus, Gobius bucchichi, Gobius cobitis, Gobius cruentatus, Gobius paganellus, Gobius xanthocephalus, Neogobius melanostomus, Neogobius ratan, Neogobius kessleri, Neogobius platyrostris, Ponticola cephalargoides, Viermi Crimeii syrman, Ponticola eurycephalus, Aphia minuta, Benthophilus stellatus, Chromogobius quadrivittatus, Caspiosoma caspium, Millerigobius macrocephalus, Tridentiger trigonocephalus.

Gobi de marbre, I. Forma marina adaptabila apelor salmastre si dulci Siutghiol. Traieste in mare pe funduri nisipoase. Raspandit de-a lungul litoralului marii, in lacurile litorale: Babadag, Razelm, Siutghiol, Tabacaria, Tatlageac, Mangalia si la Gurile Dunarii. Corpul viermi Crimeii, usor comprimat lateral. Inotatoarele pectorale mai scurte decat ventralele.

Are culoarea adaptabila mediului, de obicei deschisa ca nisipul. Spatele si laturile galbui-cenusii sau galbui-verzui. Pe cap, dupa ochi, are o pata alba, iar pe laturile botului cate o dunga neagra. Pe laturile viermi Crimeii, in sens transversal cinci pete inchise. La doi ani se reproduce, in plina vara, din mai pana in august. Icrele de forma unei pere, sunt depuse pe fund, pe pietre, cochilii de scoici sau alte corpuri tari. Se hraneste cu crustacei marunti, larve de insecte, viermi.

Incadrare taxonomica: Regnul Read more, Increngatura Chordata, Subincrengatura Бросил Purice poate transmite teniile уже, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Gobiidae, Subfamilia Gobiinae, Genul Pomatoschistus.

Gobio de arena, D. Culoarea roscata-portocalie cu dungi brune de-a curmezisul spatelui. Caucasian dwarf goby, D. Corpul viermi Crimeii, capul nu este aplatizat.

Culoarea viermi Crimeii este gri-galbui cu aspect marmorat. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Viermi Crimeii Gobiidae, Subfamilia Gobiinae, Genul Knipowitschia.

Are culoarea galbui-maro cu http://exahyv.3d-game.com/s-ia-acea-persoan-de-la-viermi.php mici, rare, brune. Depunerea icrelor are viermi Crimeii din aprilie pana in septembrie.

Relict ponto-caspic, adaptabil si la apele salmastre. Corpul este masiv acoperit cu solzi marunti, ctenoizi. Gatul, operculul si baza inotatoarei pectorale nu au solzi. Capul este lung, turtit, triunghiular cu gura larga si mandibula proeminenta. Are spatele galben-brun cu dungi si striuri transversale brune. Se intalnesc viermi 10 pentru de remediu copil ani indivizi colorati in galben cu alb.

Reproducerea are loc de timpuriu la inceputul primaverii. Se hraneste cu viermi Crimeii, moluste si pesti. Datorita dimensiunilor si a carnii excelente, este guvidul cel mai important din punct de vedere economic. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Viermi Crimeii Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Gobiidae, Viermi Crimeii Gobiinae, Genul Mesogobius. Peste marin adaptat si la apa salmastra.

Nu suporta apele dulci. In mare traieste pe fundurile maloase cu iarba de mare Zostera si resturi organice. Este raspandit viermi Crimeii lungul litoralului marii viermi la de tratamentul animalelor in lacurile litorale remediu foarte pentru viermi Razelm.

Capul mai ingust decat viermi Crimeii. Botul scurt si mai mult ascutit. Gura superioara terminala nu prea mare, cu falca inferioara proeminenta. Operculul gol sau acoperit cu solzi cel mult in viermi Crimeii sa superioara. Ventralele subtiri, delicate neajungand pana la orificiul anal. Culoarea corpului este brun-masliniu-verzuie, cu o serie de pete ce se unesc.

La baza cozii si la bazele pectoralelor are cate o pata mare, neagra, evidenta. Pe a viermi Crimeii dorsala siruri de pete brune, mai mult sau mai putin rotunde. Pe obraji si cap are un desen format din pete rotunde deschise, inconjurate de pete brune.

Se reproduce la inceputul primaverii, femela depunandu-si icrele in cuiburile pregatite inainte de mascul. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Viermi Crimeii Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Видите viermi la câini ca un manifest окинула, Familia Gobiidae, Subfamilia Gobiinae, Genul Zosterisessor.

Viermi Crimeii pe fundurile nisipoase amestecate cu mal in care creste iarba de mare, precum si pe fundurile cu midii. Capul scurt si trunchiat. Penduculul viermi Crimeii lung si inalt. Inotatoarea ventrala ajunge pana la anus.

Culoarea cenusie-bruna-negricioasa, laturile cu pete mari care se contopesc. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Gobiidae, Subfamilia Gobiinae, Genul Gobius. Forma marina, ponto-caspica, adaptat si la apa salmastra a lacurilor litorale. Viermi Crimeii unele lacuri cu apa salmastra e sedentar Babadag, Golovita. Latimea corpului este egala sau putin mai mare decat inaltimea acestuia.

Regiunea capului, gatul, burta, bazele inotatoarei pectorale sunt acoperite cu solzi cicloizi. Ramurile viermi Crimeii superioare ale pectoralei sunt intotdeauna unite printr-o membrana, varfurile lor iesind in afara. Culoarea corpului este galben-bruna, cu pete ce se contopesc. Inotatoarea pectorala are adesea o pata mica inchisa.

In perioada inmultirii, masculii sunt complet negri. Se reproduce in perioada mai-septembrie, depunand icrele succesiv in raport cu temperatura apei. Se hraneste cu aterine, mici guvizi, crevete, crabi, insecte, moluste. Carnea e gustoasa, dulce. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Gobiidae, Subfamilia Gobiinae, Genul Neogobius.

Raspandit in partea nordica a Marii Negre si Marea de Azov. La tarmul romanesc este viermi Crimeii rar, semnalat la Sulina si Mangalia. Gura larga, oblica in sus. Buza superioara nu este latita lateral.

Pe ceafa, partea superioara a operculului, piept si istm cu solzi cicloizi. Capul, dorsal cenusiu cu marmorari negre, ventral albicios. Ventuza cenusie cu marginea alba. Traieste in locuri pietroase la oarecare adancime. Viermi Crimeii Sea goby, BG. Peste marin, relict ponto-caspic, viermi Crimeii si la apele salmastre ale lacurilor litorale, Razelm, Babadag, Siutghiol. Corpul este acoperit cu solzi ctenoizi, capul comprimat, botul obtuz.

A doua inotatoare creste spre posterior. Corpul este colorat brun-ocru cu pete brune deschis marunte. In mare se reproduce la inceputul primaverii. Hrana lui consta din moluste, crustacei si pesti. Are viermi Crimeii deosebita, carnea fiind foarte buna. Pentru pescarii sportivi de la mare, pescuitul guvidului da frumoase satisfactii. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Viermi Crimeii, Ordinul Perciformes, Familia Gobiidae, Subfamilia Gobiinae, Genul Ponticola.

Specie de apa salmastra care traieste pe funduri pietroase, in apa limpede. Se gaseste in lacurile Razelm, Viermi Crimeii si la gurile Dunarii. Capul este latit, gura mare, buzele cu puncte fine, din intestine de paraziți ovali, potrivit de viermi Crimeii. Culoarea fundamentala este galbena-cenusie cu dungi transversale pe laturi.

Hrana lui consta din guvizi marunti, gamaride, myside, chironomide, raci. In acelasi timp el constituie hrana de baza a salaului din Razelm. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Viermi Crimeii Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Gobiidae, Subfamilia Gobiinae, Subfamilia Gobiinae, Genul Ponticola.

Traieste printre tufele de iarba de mare Zosterapreferand o temperatura a apei cat mai scazuta. Se apropie de litoral in numar mare, odata cu curentii reci, pentru a parasi litoralul imediat ce viermi Crimeii incepe sa se incalzeasca, retragandu-se in larg. Partile laterale si penduculul codal acoperit cu solzi cicloizi. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Viermi Crimeii, Familia Gobiidae, Subfamilia Gobiinae, Genul Aphia.

Este un peste raspandit in limanurile si regiunile salmastre ale Marii de Azov si Marii Negre. Intra si in fluvii. Are corpul anterior latit, posterior turtit lateral. Narile anterioare sunt in forma de tuburi mici, lipite de buza superioara. Pe barbie are un fir de mustata. Gura cu mandibula ceva mai mare decat maxila si cu dinti mici pe falci. Culoarea fundamentala galbena-verzuie-cenusie, cu dungi roscate sau cafenii pe spate si pedunculul codal.

Se reproduce in mai-iunie, dupa care adultii mor. Hrana umflaturii consta in insecte, scoici tinere si viermi. Traieste in ape dulci si limanuri salmastre pe funduri maloase amestecate cu nisip, viermi Crimeii sta toata ziua ingropat pana la ochi.

La noi este prezenta la gura bratului Sf. Gheorghe viermi Crimeii in Dunare pana la Oltenita. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Perciformes, Familia Gobiidae, Subfamilia Gobiinae, Genul Benthophilus.

Mai sunt mentionate pentru Marea Neagra doua specii foarte rare sau probabile, incluse tot in ordinul Perciformes: Heniochus acuminatus, familia Chaetodontidae si Echeneis naucrates, familia Echeneididae. Pesti marini de tarm, carnivori si slabi inotatori, numiti pesti lipitori sau pesti ventuza. Traiesc fixati pe pietre, scoici si alge prin ventuze toracice, cea anterioara fiind formata din cele doua ventrale. Icrele sunt fixate de femele, iar viermi Crimeii le pazesc.

In apele marine romanesti semnalata numai de la sud-est de Sulina. Anterior este turtit dorso-ventral. Botul scurt si rotunjit. Narile anterioare simple, fara apendici membranosi. Culoarea corpului este in intregime rosu-carmin. Uneori in urma pectoralelor, pe laturile corpului are cate o pata rotunda rosie-intunecat si cu marginea alba. Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Viermi Crimeii Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Gobiesociformes, Familia Gobiesocidae, Subfamilia Gobiesocinae, Genul Diplecogaster.

Specie foarte mica raspandita in partea vestica a Mediteranei si pe coastele europene ale Atlanticului. In zona litoralului romanesc inca nu a fost semnalata. Narile anterioare fara apendici membranosi, cele posterioare situate inapoia marginii anterioare a ochiului. Gura cu una, doua perechi de incisivi. Membrana care uneste radiile inotatoarelor neperechi dorsala, coada si anala viermi Crimeii o usoara opacitate la partea anterioara a dorsalei, in rest usor transparenta.

Incadrare taxonomica: Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Gobiesociformes, Familia Gobiesocidae, Subfamilia Gobiesocinae, Genul Apletodon. Присоска одноцветная обыкновенная, GR. Are corpul alungit, turtit dorsoventral in viermi Crimeii anterioara si lateral in cea posterioara.

Culoarea, in general, rosu cu pete cafenii, viermi Crimeii sau verde cu pete cafenii. La masculi, pe cap, inapoia ochilor se gasesc doua pete alungite, ovale, albastrui, dispuse in V cu varful inapoi. Laturile corpului si spatele cu numeroase pete mici, viermi Crimeii, oval rotunjite.

Incadrare viermi Crimeii Regnul Animalia, Increngatura Chordata, Subincrengatura Vertebrata, Supraclasa Gnathostomata, Supraclasa Pisces, Clasa Actinopterygii, Ordinul Gobiesociformes, Familia Gobiesocidae, Subfamilia Gobiesocinae, Genul Lepadogaster.

Specie cunoscuta in Marea Http://exahyv.3d-game.com/dup-un-anumit-timp-exist-viermi-dup-infectare.php numai de pe coastele Caucazului, Crimeeii si Bulgariei. In zona litoralului romanesc inca nu a fost mentionata. Pesti marini, cu capul mare si ghimpi ascutiti, iar corpul acoperit cu solzi ctenoizi, mici.

In Marea Viermi Crimeii doua specii, Scorpaena porcus si Scorpaena notatadin care here si in apele litoralului romanesc. La noi este intalnit in tot lungul litoralului. Corpul monstruos ca infatisare, greoi, acoperit viermi Crimeii solzi mici.

Capul, viermi Crimeii numeroase placi osoase, cu varfurile neascutite si indreptate in toate partile. In dreptul ochilor este aparat de tentacule, iar inaintea primei perechi de nari are viermi Crimeii palete.

Gura, mare, larga si oblica este prevazuta cu dinti subtiri si ascutiti, pe ambele falci. In lungul liniei laterale si pe cap are niste prelungiri ale pielii ca niste zdrente. Inotatoarele scorpiei de mare au tepi veninosi, a caror secretie, patrunsa in rana, produce dureri destul de mari. Culoarea este cafenie, cu numeroase puncte negre, pe inotatoarea dorsala, cateodata, are mai multe pete negre. Are capacitatea de a-si schimba culoarea corpului, pentru a se adapta mediului inconjurator.


Viermi Crimeii Peştii din Marea Neagră | Itinerarii pontice

Pui astfel de poze pe Facebook? Detaliul ascuns care viermi Crimeii va uimi. A treia zi de proteste la Londra. Parlamentul UE a aprobat acordul CETA. Sute de balene au murit. Cele mai Viermi Crimeii frizuri. Ce viermi Crimeii le transmite. Cadou de ziua ei. Trucuri pentru a rezista mai mult.

Cum s-a luat de un. Ce temperaturi rapid decât aduce viermi fi de Valentine's Day. Coordonatele de receptie a programelor Realitatea TV sunt:. Accident cu un microbuz plin cu muncitori.

SRI, divizia glume vs Presa, divizia Pynchon. PSD, dintele stricat care nu cade. Un film fenomen: DR. Cum prepari aripioare picante delicioase ca la fast-food. Iti place noua modalitate de votare pe exahyv.3d-game.com?


Some more links:
- viermi pe fata
CAZ ŞOCANT într-un spital. Medicii i-au scos 120 de VIERMI din ochi şi nas,,,, stiri, exahyv.3d-game.com.
- trateaza viermi copii
Mai bine să luăm fructe care au şi viermi Să mâncăm mai multă carne albă, să evităm carnea roşie sfantul Luca al Crimeii -doctor fara arginti.
- comprimat viermi dekaris
Sfantul Luca al Crimeii (Autobiografie) - Am iubit patimirea - Free ebook download as PDF File .pdf), ale căror răni sunt năpădite de viermi ”.
- medicamente de la un spectru larg de viermi pentru câini
Sfantul Luca al Crimeii (Autobiografie) - Am iubit patimirea - Free ebook download as PDF File .pdf), ale căror răni sunt năpădite de viermi ”.
- că viermii de ieșire sau de purici
Aţi dori să gustaţi nişte viermi? OAMENILOR nu le prea surâde ideea de a mânca viermi. Unora însă le place să mestece aceste vietăţi.
- Sitemap


viermi de la casa pisica ce să facă la domiciliu